Εξοπλιστείτε για το μέλλον: με το Mercedes me Adapter.

Η αναβάθμιση της συνδεσιμότητας.

Το Mercedes me Adapter προάγει το διάλογο με το όχημά σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Καταγράψτε αυτόματα τις διαδρομές ή τους ανεφοδιασμούς που κάνετε στο smartphone σας, βρείτε γρήγορα και εύκολα το σταθμευμένο σας όχημα και παρακολουθήστε τα τρέχοντα δεδομένα του οχήματος, όπως το σύνολο διανυθέντων χιλιομέτρων και η στάθμη πλήρωσης του ρεζερβουάρ. Οποιαδήποτε στιγμή, με την άνεσή σας, από την εφαρμογή Mercedes me Adapter. Επωφεληθείτε από την προσωποποιημένη διαχείριση συντηρήσεων και λάβετε ενδιαφέρουσες προσφορές για το service σας από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή σας Mercedes-Benz. Σε περίπτωση οδικής βλάβης ή ατυχήματος, λαμβάνετε βοήθεια γρήγορα και αποτελεσματικά χάρη στους κατάλληλους καταλόγους ελέγχων, την άμεση επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών, καθώς και χάρη στη μετάδοση στοιχείων του οχήματος και (ανάλογα με τις ρυθμίσεις του smartphone σας) της τρέχουσας θέσης σας. Ταυτόχρονα, έχετε πρόσβαση σε πολλές προσφορές, υπηρεσίες και πληροφορίες από τον κόσμο του Mercedes me.

 

 
Όλες οι υπηρεσίες του Mercedes me Adapter με μια ματιά.

 

 
Όλες οι υπηρεσίες του Mercedes me Adapter με μια ματιά.

 

Το Όχημά μου

Ενημερωθείτε για την τελευταία αποθηκευμένη κατάσταση του οχήματός σας: στάθμη πλήρωσης ρεζερβουάρ, σύνολο διανυθέντων χιλιομέτρων, διάρκεια στάθμευσης, και προσθέστε φωτογραφία του οχήματος, τα στοιχεία της ασφάλειας και τον αριθμό κυκλοφορίας σας – Με την κατάσταση οχήματος και τη διαχείριση οχήματος έχετε κάθε στιγμή άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Οι Διαδρομές μου

Χρησιμοποιήστε τον κατάλογο διαδρομών με λειτουργία εξαγωγής και επεξεργασίας, για να έχετε μία επισκόπηση όλων των διαδρομών σας. Μπορείτε να προσθέτετε σχόλια, να ταξινομείτε τις διαδρομές σας και να παρακολουθείτε τις αποστάσεις που διανύεται, καθώς και τη διάρκειά τους. Έτσι, μπορείτε να τηρείτε εύκολα το δικό σας βιβλίο διαδρομών.

Στάθμευση & Εντοπισμός

Η θέση του αυτοκινήτου σας αποθηκεύεται αυτόματα στο τέλος της διαδρομής, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα το σταθμευμένο σας όχημα οποιαδήποτε στιγμή. Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου διευκολύνεται ακόμα περισσότερο με φωτογραφίες και πρόσθετα σχόλια. Επιπλέον, η εφαρμογή σας βοηθάει στην παρακολούθηση της διάρκειας στάθμευσης και διαθέτει χρονόμετρο προκειμένου να σας ειδοποιεί για τη λήξη της.

Ατύχημα & Οδική Βλάβη (Περιορισμένη διαθεσιμότητα αυτής της λειτουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο)

Σε περίπτωση ατυχήματος ή οδικής βλάβης, το Mercedes me Adapter επιτρέπει τη λήψη γρήγορης και αξιόπιστης βοήθειας. Η άμεση δήλωση ζημιάς μπορεί να συμπληρώνεται με τις λειτουργίες φωτογραφίας και υπαγόρευσης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη μετάδοση των στοιχείων του οχήματος και (ανάλογα με τις ρυθμίσεις του smartphone σας) της θέσης σας, ώστε η εξυπηρέτηση πελατών να σας παρέχει ταχύτατη βοήθεια.

Ο Εξουσιοδοτημένος Διανομέας μου

Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz της επιλογής σας εύκολα και άνετα μέσω τηλεφώνου ή e-mail. Η λειτουργία Service Appointment Inquiry σας επιτρέπει να κλείνετε ραντεβού απευθείας στον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή σας.

Αναζήτηση Εξουσιοδοτημένου Διανομέα

Βρείτε εύκολα τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz βάσει των δεδομένων GPS σας, εισάγοντας την πόλη που προτιμάτε ή πραγματοποιώντας αναζήτηση στη γύρω περιοχή. Όλες οι σημαντικές πληροφορίες και οι δυνατότητες επικοινωνίας προβάλλονται κατευθείαν στην οθόνη σας.

Υπενθυμίσεις

Ρυθμίστε μια υπενθύμιση που θα σας ειδοποιεί εγκαίρως για σημαντικά ραντεβού, όπως η γενική επιθεώρηση.

Διαχείριση Συντήρησης

Τα βασικά στοιχεία που αφορούν στη συντήρηση του αυτοκινήτου σας προωθούνται στον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz της επιλογής σας. Έτσι, ο Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής μπορεί να σας στέλνει προσφορές συντήρησης προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας μέσω της Πύλης Mercedes me.

Ανεφοδιασμός

Οι στάσεις ανεφοδιασμού του οχήματος τεκμηριώνονται αυτόματα από το Mercedes me Adapter και μπορείτε να τις εξάγετε καθώς και να τις επεξεργάζεστε. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέτετε κι άλλες πληροφορίες, όπως η τιμή των καυσίμων ή μία σύντομη σημείωση.

Τρόπος λειτουργίας κόκπιτ

Με το Cockpit View μπορείτε να ελέγχετε σε πραγματικό χρόνο όλα τα τρέχοντα και σημαντικά δεδομένα του οχήματος στη διάρκεια της διαδρομής: αυτονομία, μέση ταχύτητα, θερμοκρασία λαδιού κ.λπ.

 

 

Βήμα-βήμα προς το συνδεδεμένο όχημα.

Πώς λειτουργεί το Mercedes me Adapter;

Το Mercedes me Adapter τοποθετείται στη διεπαφή διάγνωσης (το λεγόμενο “διαγνωστικό σύνδεσμο OBD2”) του οχήματός σας. Αυτή η διεπαφή επιτρέπει στο Mercedes me Adapter να διαβάζει δεδομένα του οχήματος και να τα στέλνει στο προσωπικό σας smartphone μέσω Bluetooth®. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα με την εφαρμογή Mercedes me Adapter και να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες. Από την Πύλη Mercedes me έχετε πρόσβαση στον προσωποποιημένο σας κόσμο της Mercedes-Benz.

 

 

 

 

Πώς να κάνετε τις ρυθμίσεις για την προσωπική πρόσβαση στο όχημά σας Mercedes-Benz:

Βήμα 1: Έλεγχος των προϋποθέσεων

Μπορείτε να προμηθευτείτε το Mercedes me Adapter από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz της προτίμησής σας, ο οποίος θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία για εσάς και θα χαρεί να σας βοηθήσει με τις ρυθμίσεις. Ελέγξτε αρχικά εάν το όχημά σας είναι συμβατό με το Mercedes me Adapter. (Κατάλογος συμβατών οχημάτων Mercedes-Benz) Θα χρειαστείτε επίσης ένα smartphone στο οποίο μπορεί να εγκατασταθεί η εφαρμογή Mercedes me Adapter. Θα βρείτε τις αναγκαίες προϋποθέσεις και τις συνδέσεις για τα app store εδώ. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Mercedes me Adapter στο smartphone σας. Συνδεθείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό χρήστη Mercedes me. Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν εδώ.

! Παρακαλούμε μην ξεχάσετε να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης του Mercedes me Adapter. !

(Θα τους βρείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό στην Πύλη Mercedes me στο μενού > Όροι Χρήσης > Όροι Χρήσης υπηρεσιών Mercedes me Adapter)

! Εάν πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, μπορείτε να ζητήσετε από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz της επιλογής σας να συνδέσει το αυτοκίνητό σας με το λογαριασμό χρήστη σας Mercedes me. !

 

Βήμα 2: Σύνδεση του adapter και σύζευξη μέσω Bluetooth®

Τοποθετήστε το adapter στη διεπαφή διάγνωσης (‘διαγνωστικό OBD2’) του οχήματός σας. (βλέπε εικόνα) Εάν χρειάζεται, μπορείτε να στερεώσετε το καπάκι στο adapter χρησιμοποιώντας το εσώκλειστο αυτοκόλλητο Velcro. Η κόκκινη LED στο adapter αρχίζει τώρα να αναβοσβήνει. Έχετε τρία λεπτά, για να συνδέσετε το smartphone σας με το adapter μέσω Bluetooth®. Για να το κάνετε, αναζητήστε τη συσκευή με το όνομα ‘MB….’ στο μενού Bluetooth® του smartphone σας. Αφού συνδέσετε το αυτοκίνητό σας με το adapter, η LED θα ανάψει μόνιμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν δεν μπορέσετε να την ολοκληρώσετε μέσα στα προβλεπόμενα 3 λεπτά.

Βήμα 3: Εκκίνηση του adapter από την εφαρμογή

Ανοίξτε τώρα την εφαρμογή στο smartphone σας, συνδεθείτε στο λογαριασμό χρήστη σας Mercedes me, εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι, και επιλέξτε ‘Add new vehicle’. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι σταθερή. Εάν έχετε δημιουργήσει ήδη ένα όχημα στην εφαρμογή, ενεργοποιήστε το ‘My Vehicle’ και επιλέξτε ‘Add another vehicle’. Όταν εμφανιστεί το αντίστοιχο μήνυμα στην εφαρμογή, εκκινήστε τον κινητήρα του οχήματος για τη συνέχεια της εγκατάστασης. Τώρα, εξακριβώνονται και επαληθεύονται τα στοιχεία του οχήματος, και ο Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής που ορίσατε στην Πύλη Mercedes me υιοθετείται επίσης στην εφαρμογή. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην εφαρμογή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκίνησης. Όταν εμφανιστεί το αντίστοιχο μήνυμα στην εφαρμογή, σβήστε πάλι τον κινητήρα και επιβεβαιώστε την ολοκλήρωση της εκκίνησης. Τώρα, το όχημά σας έχει δημιουργηθεί επιτυχώς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Mercedes me Adapter.

 

 

Τεχνικές προϋποθέσεις για τη χρήση & διαθεσιμότητα υπηρεσιών.

Έλεγχος του οχήματός σας

Ελέγξτε αρχικά εάν το όχημά σας είναι συμβατό με το Mercedes me Adapter και βρείτε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz κοντά σας.

 

Συμβατές σειρές μοντέλων

Το Mercedes me adapter μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μοντέλα Mercedes-Benz, ακόμα και σε κάποια μοντέλα από το έτος κατασκευής 2002. Στον παρακάτω πίνακα* θα βρείτε τα συμβατά μοντέλα και σειρές μοντέλων. Περαιτέρω μοντέλα/σειρές μοντέλων θα διατίθενται σταδιακά.

Μοντέλο Σειρά μοντέλων έτος κατασκευής
A-Class 169, 176 2004 – 12/2017
B-Class 245, 246 2005 – 12/2017
C-Class 204, 205 2007 – 12/2017
C-Class Coupé 204, 205 2011 – 12/2017
C-Class Cabriolet 205 2016 – 12/2017
E-Class 211, 212, 213 2002 – 12/2017
E-Class Coupé 207 2009 – 12/2016
E-Class Cabriolet 207 2010 – 12/2016
S-Class 221, 222 2005 – 06/2017
CLA 117 2013 – 12/2017
CLS 218, 219 από το 2004
SLK/SLC 171, 172 2003 – 04/2018
SL 231 2012 – 12/2017
SLS AMG 197 από το 2010
G-Class 463 07/2012 – 04/2018
GLA 156 2013 – 12/2017
GLK 204 από το 2008
GLC 253 2015 – 12/2017
M-Class 164, 166 από το 2005
GLE 166 2015 – 02/2018
GLE Coupé 292 2015 – 12/2017
GL 164, 166 από το 09/2009
GLS 166 2015 – 12/2017
R-Class 251 από το 2005
Sprinter* 906 από το 2006
Vito* 447 από το 2014
Viano/Vito* 639 από το 11/2010
V-Class* 447 2014 – 05/2017
 

Smartphone που υποστηρίζονται

Η εφαρμογή Mercedes me Adapter απαιτεί Bluetooth®, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα κοινά smartphone και διατίθεται στα αντίστοιχα app store: Apple: έκδοση λειτουργικού συστήματος iOS 10. Android: έκδοση λειτουργικού συστήματος 5.0 ή νεότερη Για λόγους ασφαλείας, δεν υποστηρίζονται smartphone με πλήρη πρόσβαση (root access) ή ξεκλείδωτο λειτουργικό σύστημα (jailbreaking).

Διαθεσιμότητα στη χώρα σας

Mercedes me Adapter είναι διαθέσιμο σε αυτές τις χώρες:

Κλείσε ραντεβού για service
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]
×
Κλείσε ραντεβού για service

  Για να συντηρήσετε ή να επισκευάσετε το μοντέλο που έχετε στην κατοχή σας, παρακαλώ πολύ συμπληρώστε τα πεδία του παρακάτω πίνακα. Ένας εκπρόσωπός της ΕΚΚΑ θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

  Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά

  Είστε κάτοχος αυτοκινήτου Mercedes-Benz;


  Επιλέξτε σημείο εξυπηρέτησης

  Eπιλέξτε παροχή service

  Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας για το κλείσιμο ραντεβού:  Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.
  ×