Η Mercedes-Benz πρωτοπορεί στις καινοτομίες για την ασφάλεια και την άνεση από το 1958!!

Σε κάθε εποχή το μέλλον της αυτοκίνησης απαιτεί έντονες καινοτομίες για την ασφάλεια και την άνεση. Πριν 60 χρόνια, για παράδειγμα, η Mercedes-Benz έγινε πρωτοσέλιδο με πληθώρα πρωτοποριακών λύσεων στον τομέα αυτό. Αυτά κυμαίνονταν από τη ζώνη ασφαλείας ως πρόσθετο εξάρτημα έως το σύστημα υποβοηθούμενης διεύθυνσης και το σύστημα κλιματισμού.

Το 1958 η άνεση του οδηγού ενισχύθηκε με την εισαγωγή συστημάτων υδραυλικού τιμονιού και κλιματισμού. Και αυτό ήταν επίσης μια συμβολή στη χαλαρή οδήγηση χωρίς κόπωση και ως εκ τούτου ασφαλή.

Επίσης, πριν από 60 χρόνια, στις 2 Ιουλίου 1958, η Mercedes-Benz υπέβαλε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την σφηνοειδούς τύπου κλειδαριά πόρτας με δύο άγκιστρα ασφαλείας. Ο νέος σχεδιασμός αποσκοπούσε να αποτρέψει τις θύρες να ανοίξουν ή να μπλοκάρουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Ένας άλλος σημαντικός προαιρετικός εξοπλισμός ήταν διαθέσιμος στα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz από τον Ιούνιο του 1958: η κλειδαριά ασφαλείας για τα παιδιά.

Η δεκαετία του 1950 παρουσίασε μεγάλη αύξηση στην οδικής κυκλοφορίας και στον αριθμό ατυχημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τεχνικοί και οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εντατικοποίησαν τις εργασίες τους για να βρουν λύσεις για την ασφάλεια των οχημάτων. Το 1958, για παράδειγμα, 18 χρόνια πριν οι ζώνες ασφαλείας κατέστησαν υποχρεωτικές στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, η ζώνη ασφαλείας προσφέρθηκε ως προαιρετική στα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz. Το σύστημα συγκράτησης σχεδιάστηκε ως ζώνη παρόμοια με εκείνη ενός αεροσκάφους. Το σύστημα εισήχθη το 1958 με το όνομα που εξακολουθεί να φέρει μέχρι σήμερα, ζώνη ασφαλείας.

Κλείσε ραντεβού για service

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

×
Κλείσε ραντεβού για service

  Για να συντηρήσετε ή να επισκευάσετε το μοντέλο που έχετε στην κατοχή σας, παρακαλώ πολύ συμπληρώστε τα πεδία του παρακάτω πίνακα. Ένας εκπρόσωπός της ΕΚΚΑ θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο.

  Τα πεδία με το * είναι υποχρεωτικά

  Είστε κάτοχος αυτοκινήτου Mercedes-Benz;


  Επιλέξτε σημείο εξυπηρέτησης

  Eπιλέξτε παροχή service

  Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας για το κλείσιμο ραντεβού:



  Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.
  ×